Senaste nytt från Dockverkstan…

Vi fortsätter på tema syende, men denna gång inte metaforiskt utan nu handlar det om mina Goodo-dockor igen. Jag har ju tidigare skrivit en del om dem, om vad de har för betydelse och också visat en del smakprov inifrån från dockverkstan.

Nu bjuder jag på en ny titt på vad som hänt på dockfronten. Varje docka har sin saga, sin egen historia och bakgrund för att bli till.

Som vi berättat är vi ofta i Aten, och där har vi hittat ett bageri där de bakar underbart goda spenatpajer, vilka vi mumsar på mest varje dag. Det jobbar ett tiotal personer där, alla pratar inte så bra engelska, så vi har försäkerhets skull med oss en lapp där det står på grekiska att vi önskar ”två hörnbitar spenatpaj utan fetaost”. Men nu vet alla vad vi önskar, och den gullige bagaren bakar nu speciellt för oss enligt vårt behag. De flesta vill ha sin paj med ost, så vi blir väldigt berörda att bli så specialbehandlade, och att de kommer ihåg från år till år. Så av tacksamhet har jag nu sytt dockor, en av bagaren själv och en av de gulliga servitriserna iklädd sin jobbuniform. Då jag inte vill lägga ut foton av de berörda utan att ha frågat dem, så får ni ta mig på mitt ord att de är riktigt porträttlika.

Annmari och jag är trogna tittare av TV4:s ”nyhetsmogon”. Därav har jag sytt nästan hela det underbara gänget programledare. Jag hoppas inom en snar framtid få överlämna dockorna i deras omvårdnad.

 Här har vi två ”dockdoktorer”, som tar väl hand om mig när så behövs.

Mikael Wiehe har modellat för en rad dockor, vissa mer lyckade än andra, (inte alltid bäst att vara först). Han har dock varit lika glad för dem alla. Här är den senaste i kollektionen, den är dock fortvarande i min vårdnad.

För att fortsätta på temat svenska skönsjungande pojkar har jag även sytt Thomas Ledin och Niklas Strömstedt. Niklas är ju dessutom gift med Jenny Strömstedt på Nyhetsmorgon, så såklart ska hon få sin make i dockform också.

Här kommer en docka som jag sytt av en amerikansk programledare/komiker, Seth Meyers. Seth har jag fattat tycke för i vårt gemensamma ogillande av den amerikanske presidenten. Seth gör briljanta och oerhört komiska uppdateringar av Trumps många förehavanden. Jag gillar honom skarpt och sen hörde jag att han dessutom har svenskt påbrå.

För att fortsätta på temat amerikanska komiker presenterar jag här Ellen De Generes, som jag följt sen tonåren.

Här syns en ung man med högtflygande planer🙂

Innan vi nu flyger iväg passar jag här på att avslutningsvis göra reklam…. Det är fritt att beställa en docka för den som så önskar. Enda villkoret är att den får förbli en  Goodo-docka (inte Voodoo)

Kontakt. Facebook..

Välkomna tillbaka nästa vecka!

 

Publicerad av Hannah Dohnfors, 2017-11-30 17:55