Välkomna tillbaka till vår blogg och till år 2017!

 
Michelle & Barack Obama

Tyvärr får vi nu säga “hej då” till paret i Vita Huset.

Ett nytt år, ett oskrivet blad, kan bära med sig både förhoppningar och farhågor. Egentligen är ju nyårsdagen bara dagen efter nyårsafton, som från vilken annan dag till en annan. Ändå lägger vi ofta in så mycket mer mellan dessa dagar, och det är för att vi människor behöver riktmärken, bemärkelsedagar och en övergång från då till nu och vidare till sen. 2016 är till ända och 2017 är här.

Många har pratat om 2016 som ett mörkt år, gällande allt från krig och terror och de som flyr från sina liv till att så många stora stjärnor i musikens och filmens värld gått bort. Så många är vi som nu ger vårt hopp till 2017, men rädslan finns där att det ska fortsätta vara ett mörker, för inget har ju riktigt förändrats. Det krigas i världen, och folk flyr för sina liv, och människor fortsätter att lämna jordelivet.

Men hoppet behövs, och med ett nytt år kommer nya förhoppningar. Det bästa vi kan göra är att aldrig sluta hoppas på, att det ska bli bättre än förut. Att fortsätta kämpa för fred och frihet och det goda. Att aldrig ge upp eller ge vika för hat och hot, inte ens för döden. För livet består, och vi vill göra vad vi kan, även om det inte är stordåd eller världspåverkande. Vi kommer fortsätta förespråka änglarnas bevingade ord, att alla har vi samma värde oavsett hudfärg, ålder, språk eller andra till synes olikheter.

Vi kommer dyka ner i Terapeutiska Skattkistan och bjuda på nya ämnen, och vi kommer gå djupare in i teman vi redan berört här på bloggen.

Hannah här: Under julen har dockverkstan varit i full gång, dock inte i samma hastighet som tomteverkstan i Kalle Ankas Jul. Men det är för att mina “Goodo-dockor” är gjorda för hand och med min speciella inkänning och touch, för att ge varje docka sin förebilds personlighet, och det tar sin tid. Jag har valt att göra dockor även av människor jag kanske inte ser som “goda” (hint Trump & Co 🙂 ). De behövs dock, för att jag ska kunna fortsätta göra mina små dockfilmer i “Trumpland” 🙂 . Dessa finns att hitta på Youtube, Hannah Dohnfors. Jag har valt att göra min “dockteater” mycket enkel, då jag ändå inte kan göra några storfilmer. Så här det jag och mina dockor, som ensamma för talan. Filmerna är gjorda med ingredienserna humor, psykologi och politik.

Här nedan visar jag några av de senaste dockorna. Snart kommer vi även ha en egen “Dockflik” på menyn. Och den som så önskar har möjlighet att beställa docka av sig själv, nära och kära sydda av mig. Inga “Voodo-dockor” dock 🙂 .

 
Dr Phil och Dr Phil & Robin

 
Ellen DeGeneres och Oprah Winfrey

 
Elton John och Bob Dylan

 
Donald Trump och Mike Pence

 
Hillary och Bill Clinton

Vi är tillbaka igen om en vecka. Varmt välkomna!
Kontakt. Facebook.

Publicerad av Hannah Dohnfors, 2017-01-17 09:55