Är gräset grönare på Olssons gräsmatta?

Olssons gräsmatta

Har du funderat över att vi människor ofta längtar efter något mer, något annat, något som någon annan har? Det hade vi i alla fall så vi frågade Änglarna om det. Nedan följer delar av ett budskap om avunden. Vi blev lite överraskade över deras “enkla” förklaring och så har många av dem som läst det också reagerat. Det är ofta så att när man väl läst ett änglasvar så känns det på något vis som “självklart” men som man ändå inte kommit kom på själv.

Budskapen innehåller, som även synes här nedan, ofta förklaringar eller fortsättning av vedertagna ordspråk. De innehåller ofta också ordlekar och mycket humor. I all form av terapi och personlig utveckling är humor en bra ingrediens.

Något som är genomgående vid budskapen är att änglarna väljer att göra “allt” såsom känslor, sjukdomar med mera till något utanför oss, en egen person (som vi gärna kan döpa). Till exempel att avundsjukan inte är vi, utan en “vän” som kommer med ett budskap (men det är inte alltid ett bra råd). Så vi kan då välja att ta avunden på besök eller ej. Men oavsett vilket vi gör så är den inte en del av vår personlighet/själ.

Ä-post om Avund.

“All form av avund grundar sig i en känsla av, att vara förorättad och att inte få ha det andra har. Att inte se vad man faktiskt själv har, som de andra kanske inte har. Man fokuserar på det man inte har, och inte det man faktiskt har.

Ingen har det exakt likadant som någon annan i livet. Det vore totalt omöjligt, då alla själar är unika. Så att låta sin unika själ blomma, såsom den är, det är att lämna avunden. Ingen blomma är den andra lik, ingen själ är den andra lik. Så försök finna förtröstan i, att livet är ert eget, inte någon annans. Inte se gräset som grönare på grannens tomt, utan se hur ert eget gräs växer och gror. Men vattnar du grannens gräs i stället för ditt eget är det väl självklart att det blir grönare så säg?

Vad Olsson i grannhuset har, kommer du aldrig få, det är hans. Även om du skulle ta över hans liv får du ej exakt vad han har, för han är inte du och du har alltid en roll, en del av ansvaret i alla relationer. Så om Olsson gav dig allt han har och äger, blir du ändå aldrig Olsson.

Så ju mer fokus ni lägger utåt, desto mer finns att avundas. Ty det ni missar är, att stärka och vattna er själva och fokusera inåt på er själ, ert liv. Så avund väcker mer avund, och det blir en nedåtgående spiral, där ni alltid, alltid, alltid hamnar i botten och andra i topp. Så då ni fokusera på er själva och inte andra, med det menas inte vara själviska men stärka er själva, då minskar avunden.”

Publicerad av Annmari Dohnfors, 2015-08-08 00:01