Grönt gräs eller grönt ogräs?

Gront gras eller gront ogras

För att spinna vidare på ordspråket “gräset är grönare på andra sidan” (ja varför- jo för om du vattnar grannens gräs istället för ditt eget, så blir det så klart hans som växer). Se inlägg 8:e aug.

Men i din egen trädgård då… Vad är det du väljer att vattna?

Ogräset, det negativa i ditt liv, det som du önskar ej skulle vara där? Det som du lider av, det du skäms för? Det du tycker synd om dig för? Det som du är arg på att du har?

Eller det goda? Det positiv, det blomstrande, det glada och det vackra? Det du alltid önskat dig? Det som du har, som är värt att nära.

För fokuserar du på det negativa, ogräset, så växer det dig snart över huvudet. Och tränger ut alla små plantor, det som är de positiva i ditt liv.

Men om du då istället väljer att vattna det lilla goda du har… om du ansar och vårdar det, så kommer det goda att växa sig starkt… och det vackra att slå ut inför dina ögon och bli till det som lyser sig klarast i ditt liv/din trädgård. 

Så istället för att vattna ogräset med negativa tankar, såsom “Jag vill inte ha…” utan rensa bort ogräset genom att säga “Jag vill ha…” kan du med samma innehåll i din önskan välja att använda det positiva och inte ordet inte.

Tex. Istället för att önska “jag vill INTE vara sjuk” “jag vill INTE att ogräset ska skymma mina blommor” önska “Jag VILL vara frisk” “Jag VILL ha en blomstrande trädgård”…

För precis som det för oss människor ibland faller bort vissa ord när vi lyssnar, så har universum en tendens att INTE höra ordet INTE och fokus blir då på det du INTE vill ha.

Ordspråket “en olycka kommer sällan ensam” har en viss poäng, även då det är negativt. För negativt attraherar negativt. Men kom ihåg; positivt attraherar positivt, så uttrycket ger bara halva sanningen… 🙂

Och detta gäller för allt i livet, stort som smått…

Åter till trädgården… Även om frestelsen kan vara stor att vattna grannens ogräs, så är det ej heller rätt och dessutom kan ju ogräset sprida sig över till din trädgård då ändå.

Så höj dig inte genom att sänka någon annan. För det är då inte genom egna perspektiv du växer utan genom att krympa någon annan.

Istället, när ni rensar bort ert ogräs, var gärna hjälpsam med grannens också, men bara om grannen vill ha hjälp. När ni vattnar det ni vill låta växa i er trädgård, fråga om grannen vill ha en hjälpande hand. På det viset växer ni alla och gräset är grönt vart än ni går. Så se livet som en “allmänning”, som ni alla bör vara rädd om, ej “min tomt”, “din tomt”.

 Men kom ihåg att även ogräs kan vara vackra blommor.

Publicerad av Annmari Dohnfors, 2015-08-25 14:00